Pytt i panna
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Pytt i panna färdig fryst

 

 

Så används restmat >

 

 

Så lagas nötinnanlår >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Pytt i panna

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 136

Kcal / portion: 476

GBR (GI) / port: 6

Recept: 1905 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 13%

Fett: 5%

Kolhydrater: 9%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 351 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Pytt i panna färdig fryst Äts ej

Så används restmat > Äts ej

Så lagas nötinnanlår > Äts ej

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (35 min )

  1. Skala och skär potatisarna i små tärningar. Pytten kan tillredas med råstekt potatis eller med kokt potatis (rester).
  2. Hetta upp matfett i panna på hög värme. Stek potatistärningarna knaprigt gyllen­bruna. Salta, peppra. Lägg åt sidan.
  3. Skala och finhacka lök under tiden. Skär köttet i småbitar.
  4. Sänk värmen i pannan och fräs löken mjuk i några minuter. Höj temperaturen och tillsätt köttet, som steks hastigt ett par minuter. Salta och peppra.
  5. Stek ägg i panna på medelvärme.
  6. Servera pytt i pannan med ägg, inlagd gurka och inlagda rödbetsskivor. Garnera gärna med persilja.

Kockens kommentar

I praktiken kan man ta vilket kött som helst från oxe, kalv, lamm, fläsk, korv, vilt eller fågel. Ju bättre styckdel, desto godare. Även andra rotsaker än potatis passar. Pytt i panna är ett utmärkt sätt att ta tillvara rester av kött och kokt potatis.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem