Bräserad rullad oxbringa
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Om innertemperaturer >

 

 

Laga bindvävsrikt kött >

 

 

Om bräsering >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Bräserad rullad oxbringa

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 241

Kcal / portion: 1025

GBR (GI) / port: 0

Recept: 4100 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 21%

Fett: 18%

Kolhydrater: 0%

Fibrer: 0%

Portionsvikt: 425 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Om innertemperaturer > Äts ej

Laga bindvävsrikt kött > Äts ej

Om bräsering > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (30 min + 4 tim )

Se film, klicka på "Gordon Ramsay" under bilden.

  1. Sätt ugnen på 120-130C.
  2. Förbered: Spola av och torka köttet. Rulla köttet och bind ihop. Läs mer > Så binds en stek.
  3. Smöra steken och klappa in rikligt med salt och peppar, eller med andra kryddor enligt eget önskemål. Var försiktig med salt om köttet är rimmat.
  4. Bryn steken runt om i het gryta med olja.
  5. Ansa och skär morot och selleri i bitar. Tillsätt detta i grytan, liksom vitlöksklyftor, pepparkorn, kryddnejlika och muskot. Tillsätt hett vatten upp till max hälften av köttet.
  6. Ugn: Sätt på locket och ställ in i ugn i 3-4 timmar. Ta ut och låt vila i en

Kockens kommentar

Detta är ett recept på urbenad bringskrov som rimmats. Färsk oxbringa kan användas, liksom bringspets. Läs mer > Så bräseras oxbringa.

Kärntemperatur kött ("innetemperatur"):
 Stekgrader kött

Kärntemp.

Innerkött

 Röd ("blodig")

45-50°C

Genomrött

 Rosaröd

50-55°C

75% rött

 Rosa

55-60°C

Rosarött

 Medium

60-65°C

Rosabrunt

 Välstekt

65-70°C

Bunrosa

 Genomstekt

70°C+

Genombrun

Kärntemperatur = när köttet bör tas ut ur ugn. Därefter eftersteker köttet något. Engelsk stekning (175°C) = röd kärna, brunt yttre kött, knaprig skorpa. Fransk stekning (ugn 125°C) = jämnare stekt.
Läs mer > Om innertemperaturer.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem