Bräserad bringspets (oxbringa)
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 12

Om innertemperaturer >

 

 

Laga bindvävsrikt kött >

 

 

Om bräsering >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Bräserad bringspets (oxbringa)

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 129

Kcal / portion: 691

GBR (GI) / port: 6

Recept: 8287 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 7%

Kolhydrater: 7%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 537 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Om innertemperaturer > Äts ej

Laga bindvävsrikt kött > Äts ej

Om bräsering > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (1 tim + 7 tim )

Se film, klicka på "Andrew" under bilden.

  1. Krydda: Gör en kryddblandning med föreslagna kryddor, eller enligt egen smak. Enbart salt går också bra. Massera in kryddblandningen på köttets båda sidor.
  2. Bryn köttet på båda sidor i het panna i rikligt med olja. Lägg åt sidan. Sänk värmen.
  3. Sätt ugnen på 150°C.
  4. Skala och skiva lök. Skala vitlök. Fräs den gula löken mjuk utan att bränna.
  5. Tillsätt peppar, lagerblad, vitlök, buljong och vin. Låt koka upp.
  6. Lägg i köttstycket med fettsidan upp. Skär fänkål i bitar och placera vid sidan om. Täck med folie.
  7. Ugn: Sätt in i ugnen i 6-7 timmar.
  8. Tillbehör: Tillaga valfria tillbehör. I filmen = kokt potatis och kokta morötter.
  9. Ta ut steken ur ugnen och låt via i 20 minuter.
  10. Skär upp köttet i skivor. Servera med lökskyn från pannan och övriga tillbehör. Garnera med kryddgrönt.

Kockens kommentar

Receptet är för hel bringspets/brisket på 3,5 kilo, vilket fordrar en stor ugnspanna med höga kanter. Mer passande för svenska hem är att halvera mängderna i receptet. Läs mer > Så bräseras oxbringa.

Kärntemperatur kött ("innetemperatur"):
 Stekgrader kött

Kärntemp.

Innerkött

 Röd ("blodig")

45-50°C

Genomrött

 Rosaröd

50-55°C

75% rött

 Rosa

55-60°C

Rosarött

 Medium

60-65°C

Rosabrunt

 Välstekt

65-70°C

Bunrosa

 Genomstekt

70°C+

Genombrun

Kärntemperatur = när köttet bör tas ut ur ugn. Därefter eftersteker köttet något. Engelsk stekning (175°C) = röd kärna, brunt yttre kött, knaprig skorpa. Fransk stekning (ugn 125°C) = jämnare stekt.
Läs mer > Om innertemperaturer.

Alternativ

Ugnsstekt oxbringa

Brässerad oxbringa bourgignonne

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem