Bräserad oxbringa med svamp och bacon
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Så bräseras oxbringa >

 

 

Så långkokas kött >

 

 

Om bräsering >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Bräserad oxbringa med svamp och bacon

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 137

Kcal / portion: 605

GBR (GI) / port: 7

Recept: 2421 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 14%

Fett: 8%

Kolhydrater: 6%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 442 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Så bräseras oxbringa > Äts ej

Så långkokas kött > Äts ej

Om bräsering > Äts ej

...

Skapat av
Magnus, Kockskolan

Tillagning (30 min + 3 tim )

  1. Sätt ugnen på 150°C. Torka av köttet.
  2. Bryn: Hetta upp smör i stekpanna och bryn köttet runt om. Lägg i gryta eller ugnsfast form med fettsidan upp.
  3. Till bräsering: Skala lök, vitlök och morot. Fräs den gula löken glansig utan att bränna. Lägg i grytan, tillsätt  timjan och vitlök. Slå på vin och buljong upp till halva steken.
  4. Ugn: Lägg på lock. Sätt in grytan i ugnen tills mört (2-4 timmar). Prova med gaffel.
  5. Lyft upp köttet. Lägg det i press (läs mer > Så bräseras oxbringa).
  6. Tillbehör: Borsta potatisen ren i kallt vatten.
  7. Sås: Sila stekskyn. Koka ihop tills hälften återstår. Red av med maizena utrört i lite kallt vatten.
  8. Stek bacon knaprigt. Lägg över på fat. Skär svampen i mindre bitar och stek i smör.
  9. Servera: Skär upp köttet i skivor. Värm det i lite av såsen. Tillsätt svamp och bacon. Garnera med lite persilja. Servera med potatis.

Kockens kommentar

Näringsberäkning: Bacon som steks tappar mycket fett och vatten vid stekning. För att få rätta vikt- och näringsvärden kan man i systemet välja speciella ingredienser till exempel "Bacon tärnad som knapersteks". Läs mer, klicka på ingrediensen.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem