Bräserad rimmad oxbringa bourgignonne glaserad i ugn med stompad vitlökspotatis
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Så bräseras oxbringa >

 

 

Om glasyr, glasering >

 

 

Om bräsering >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Bräserad rimmad oxbringa bourgignonne glaserad i ugn med stompad vitlökspotatis

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 149

Kcal / portion: 908

GBR (GI) / port: 3

Recept: 3634 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 10%

Kolhydrater: 7%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 608 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Så bräseras oxbringa > Äts ej

Om glasyr, glasering > Äts ej

Om bräsering > Äts ej

...

Skapat av
Magnus, Kockskolan

Tillagning (1 tim + 7 tim )

  1. Sätt ugnen på 150°C.
  2. Skala morot, selleri och lök. Skär i grova bitar. Putsa köttet.
  3. Bryn bringan runt om i gryta med lite smör och olja. Salta peppra. Lägg i gryta eller ugnsfast form med fettsidan upp.
  4. Gryta: Bryn grönsakerna, lägg i grytan. Slå på vin och buljong till halva oxbringan. Lägg på ett lock och sätt in i ugnen i 4-5 timmar tills mört, men inte sönderfallande. Testa med gaffel.
  5. Tag upp oxbringan. Lägg den i press mellan två tallrikar med en tyngd ovanpå. Läs mer > Så bräseras oxbringa.
  6. Sky: Sila buljongen från grytan. Koka ner till hälften. Smaka av med salt och peppar. Rör ut maizena i lite kallt vatten. Red av såsen till bra konsistens.
  7. Tillbehör: Skala potatis. Koka i lättsaltat vatten. Skala och hacka vitlöksklyftor. Stek dem sakta i smör i 2 minuter. Häll av vattnet på potatisen. Mosa potatisen innan servering med vitlöken och gräddfil. Värm på.
  8. Sätt ugnen på grill 225°C.
  9. Glasering: Ta 1/5 av såsen och koka upp med honung. Red med lite majsmjöl till trögflytande.
  10. Skär oxbringan i portionsbitar. Pensla köttet med glaseringen. Sätt in i ugnen tills ytan är lite ”knäckig”. Pensla gärna ett par gånger till.
  11. Sås: Skär champinjoner i kvartar. Skala steklökar. Tärna sidfläsk i centimeterstora kuber. Stek svamp och lök mjuk i smör. Stek fläsk. Blanda med kokskyn.

Kockens kommentar

Köttet ska stå lång tid i ugnen, den sköter sig själv. Läs mer > Så bräseras oxbringa.

Alternativ

Bräserad färsk oxbringa

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem