Infused oil, hemlagad citrusolja, chiliolja, kryddolja
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal dl: 5

 

Kockskolan:

 

Om smaksättaroljor >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Infused oil, hemlagad citrusolja, chiliolja, kryddolja

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 884

Kcal / portion: 796

GBR (GI) / port: 0

Recept: 3979 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 0%

Fett: 100%

Kolhydrater: 0%

Fibrer: 0%

Portionsvikt: 90 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Om smaksättaroljor > Äts ej

...

Skapat av
test12

Tillagning

Se film, klicka på "Danny" under bilden. Använd olivolja eller annan olja enligt egen smak. Även smaksättare väljs som man behagar. Här redovisas tre förslag. Läs mer > Om smaksättaroljor.

  1. Citrusolja: Strimla ytterskalet på citron, lime och apelsin. Häll olja i en kastrull och tillsätt cesten (strimlorna). Koka upp och låt koka i ett par minuter i 115°C. Använd stektermometer.
  2. Chiliolja: Skiva chilifrukterna med kärnor och koka dem i olja enligt ovan.
  3. Kryddolja: Koka kryddorna i olja enligt ovan.
  4. Sila oljan och tappa på flaska. Lägg gärna lite av smaksättaringredienserna i flaskans botten för syns skull. 

Kockens kommentar

Det går att lägga smaksättarna i kall olja, men då måste de stå och dra i 4-6 veckor. Läs mer > Om smaksättaroljor.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem