Lätt äggkräm med citron och bär
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Vattenbadskastrull >

 

 

Om fromage, bavaroise >

 

 

Om vaniljsås, äggkräm >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Lätt äggkräm med citron och bär

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 186

Kcal / portion: 424

GBR (GI) / port: 4

Recept: 1696 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 2%

Fett: 11%

Kolhydrater: 19%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 229 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Vattenbadskastrull > Äts ej

Om fromage, bavaroise > Äts ej

Om vaniljsås, äggkräm > Äts ej

...

Skapat av
Arla

Tillagning (20 min )

  1. Riv gult gult citronskal och pressa ut juicen. Krossa (mandel-)skorpor.
  2. Vattenbad: Blanda äggulor, socker och citron i en rostfri bunke. Ställ bunken i en kastrull med sjudande vatten och vispa krämen tills den tjocknar. Ta bort från värmen och låt krämen svalna.
  3. Grädde: Vispa grädden lätt. Vänd ner grädden i krämen.
  4. Blanda bären med strösocker. Varva kräm och bär i glas eller dessertskålar. Toppa med krossade mandelskorpor. Garnera ev med citronmeliss.

Kockens kommentar

Lätt äggkräm = vaniljsås, till skillnad från tjock äggkräm = kräm. Läs mer > Om äggkräm, vaniljsås, vaniljkräm.

Alternativ

Bavarois vanille

Créme pâtissière, hemlagad äggkräm

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem