Kalops på märgpipa
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Så bräseras nötbog >

 

 

Om kalops >

 

 

Om pot au feu >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Kalops på märgpipa

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 80

Kcal / portion: 434

GBR (GI) / port: 6

Recept: 1736 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 1%

Kolhydrater: 9%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 540 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Så bräseras nötbog > Äts ej

Om kalops > Äts ej

Om pot au feu > Äts ej

...

Skapat av
Sofia

Tillagning (30 min + 2 tim )

  1. Skala och skär lök i klyftor. Skala och skiva morot.
  2. Bryn märgpipeskivor i smör/olja i en gryta på högsta värme. Lägg åt sidan.
  3. Sänk värmen och bryn morot och lök några minuter.
  4. Blanda mjöl med lite vatten och rör ner i grytan.
  5. Lägg tillbaka märgpipan och tillsätt kryddor.
  6. Sjud: Låt sjuda under lock i 2-3 timmar tills köttet är mört och börjar släppa från benet. Späd med mer vätska vid behov.
  7. Tillbehör: Skala och koka potatis i lättsaltat vatten.
  8. Servera kött och sås direkt ur grytan, med potatis och rödbetor till.

Kockens kommentar

Kalops på märgpipa (bog med ben) ger en extra mustig gryta. Högrev och tunnbringa kan också användas. Man kan som Tore Wretman föreslår spetsa grytan på gamla mamsellers vis med ett par ansjovis­filéer. Läs mer > Om kalops.

Koktid köttgrytor: Det kan ta 1 till 4 timmar att tillaga en gryta beroende på köttkvalité. Bäst och säkrats är att tillaga grytor i förväg, gärna dagen innan. Då riskerar man inte segt kött när måltiden skall serveras. Köttet mår tvärtom bra av vila och uppvärmning på nytt. Läs mer > Så lagas köttgrytor.

Alternativ

Mexikansk kalops

Currykalops

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem