Grilled London Broil, grillad flankstek
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Så grillas nötstek >

 

 

USA-styckning nöt >

 

 

Om innertemperaturer >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Grilled London Broil, grillad flankstek

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 118

Kcal / portion: 547

GBR (GI) / port: 8

Recept: 2186 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 12%

Fett: 2%

Kolhydrater: 10%

Fibrer: 4%

Portionsvikt: 465 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Så grillas nötstek > Äts ej

USA-styckning nöt > Äts ej

Om innertemperaturer > Äts ej

...

Skapat av
BBQ Pit Boys

Tillagning (1 tim + 6 tim )

Se film, klicka på "BBQ Pit Boys" under bilden.

  1. Köttet bör vara extra mörat. Putsa köttbiten rent från ytliga hinnor. Skär köttet i portionsbitar.
  2. Marinera: Blanda alla marinadingredienser. Stoppa ner köttet i plastpåsar och lägg ner köttbitarna. Se till att marinaden kommer åt runt köttbitarna. Lägg svalt i 6 timmar. Vänd gärna paketet några gånger.
  3. Sätt på grillen på medelhög värme, galler 10 centimeter över glöd. Värmen skall inte vara alltför hög.
  4. Tillaga tillbehör.
  5. Grilla: Lägg på biffarna och stäng locket. Stek cirka 8 minuter på var sida till kärntemperatur 55°C =medium rosa).
  6. Skär köttet i tunna skivor tvärs fibrerna. Annars blir det svårtuggat.

Kockens kommentar

London broile är en amerikansk rätt, inte en engelsk. Den tillagas vanligtvis av en "top-round" = innanlår. Det är också vanligt att man använder flankstek och ibland andra styckdelar. Köttbiten skall vara platt, 2-4 centimeter tjock. Flankstek är en av de ingående musklerna i kållappen (oxens magparti). Köttet har ganska grova, långa muskeltrådar. Läs mer > Klicka på ingrediensen. Kännetecknade för rätten är att köttet marineras i flera timmar för att sedan grillas. BBQ Pit Boys är en gäng amerikanska grillexperter i bästa "western style". Besök deras hemsida > Klicka på länken under bilden.

Kärntemperatur kött ("innetemperatur"):
 Stekgrader kött

Kärntemp.

Innerkött

 Röd ("blodig")

45-50°C

Genomrött

 Rosaröd

50-55°C

75% rött

 Rosa

55-60°C

Rosarött

 Medium

60-65°C

Rosabrunt

 Välstekt

65-70°C

Bunrosa

 Genomstekt

70°C+

Genombrun

Kärntemperatur = när köttet bör tas ut ur ugn. Därefter eftersteker köttet något. Engelsk stekning (175°C) = röd kärna, brunt yttre kött, knaprig skorpa. Fransk stekning (ugn 125°C) = jämnare stekt.
Läs mer > Om innertemperaturer.


Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem