Rödvinsmarinerad slaktarbiff (njurtapp) med grillad tomat
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Kockskolan:

 

Så lagas njurtapp >

 

 

Så grillas kött >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Rödvinsmarinerad slaktarbiff (njurtapp) med grillad tomat

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 19

Kcal / portion: 18

GBR (GI) / port: 1

Recept: 71 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 1%

Fett: 0%

Kolhydrater: 3%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 95 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Så lagas njurtapp > Äts ej

Så grillas kött > Äts ej

...

Skapat av
Jonas Borssén: Grilla som proffsen

Tillagning

  1. Marinera: Mixa alla ingredienser till marinaden i en matberedare med vass kniv, eller använd en stavmixer. Marinaden ska vara så slät som möjligt. Marinera köttet i minst 2 timmar.

  2. Grillen: Låt kol brinna ner till en askgrå glödbädd. Stäm av värmen, som ska vara mycket stark.

  3. Grilla köttet 3-4 minuter på varje sida över direkt glödvärme. Ta upp köttet och slå in det i aluminiumfolie 5-10 före servering.

  4. Tomater: Grilla halverade tomaterna under tiden. Pensla dem med olja och krydda med salt, svartpeppar, och timjan. Grilla 2-3 minuter på varje sida över direkt glödvärme eller tills de får fin färg.

  5. Skär upp köttet och servera med tomat och sallad.

Kockens kommentar

Slaktarbiff är detsamma som njurtapp (läs mer > klicka på ingrediensen). "Slaktarbiff" för att varan vanligtvis inte hamnar i butiksdisken. Utmärkt gott kött för den som gillar biff med en touch av inälvsmask. Läs mer > Klicka på ingrediensen. Receptet hämtat från Borsséns bok Grilla som proffsen.

Kärntemperatur kött ("innetemperatur"):

 Stekgrader kött

Kärntemp.

Innerkött

 Röd ("blodig")

45-50°C

Genomrött

 Rosaröd

50-55°C

75% rött

 Rosa

55-60°C

Rosarött

 Medium

60-65°C

Rosabrunt

 Välstekt

65-70°C

Bunrosa

 Genomstekt

70°C+

Genombrun

Kärntemperatur = när köttet bör tas ut ur ugn. Därefter eftersteker köttet något. Engelsk stekning (175°C) = röd kärna, brunt yttre kött, knaprig skorpa. Fransk stekning (ugn 125°C) = jämnare stekt.
Läs mer > Om innertemperaturer.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem