Grillad kokt oxbringa med caesarsmör
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Så steks/grillas oxbringa>

 

 

Så kokas kött >

 

 

Så grillas kött >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Grillad kokt oxbringa med caesarsmör

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 366

Kcal / portion: 883

GBR (GI) / port: 2

Recept: 3531 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 19%

Fett: 27%

Kolhydrater: 12%

Fibrer: 0%

Portionsvikt: 241 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Så steks/grillas oxbringa> Äts ej

Så kokas kött > Äts ej

Så grillas kött > Äts ej

...

Skapat av
Magnus, Kockskolan

Tillagning (5 tim )

  1. Skala och skär ner lök och rotsaker grovt. Lägg ner i en rymlig gryta tillsammans med putsat kött. Häll på vatten så att det täcker.
  2. Koka: Ställ på spisen och låt sjuda sakta tills det är mört, cirka 3 timmar. Om man sticker en kniv i köttet ska det släppa lätt. Tag upp och ställ under press, låt svalna.
  3. Sirapsglejs: Tag 1 liter av buljongen. Koka ner till hälften. Rör ut maizena i lite kallt vatten. Red av buljongen lätt. Tillsätt sirap. Ställ åt sidan för att kallna.
  4. Aromsmör: Rumstemperera smör. Vispa vitt och fluffigt. Hacka sardelfiléer fint och rör ner. Pressa i citron. Vänd i parmesan. Riv vitlök och ha i. Forma smöret på valfritt sätt. Ställ kallt.
  5. Tillbehör: Tillaga valfritt tillbehör.
  6. Grilla: Sätt på grillen. Skär upp oxbringan i portionsbitar. Lägg på grillen. Pensla med sirapsglejsen. Låt det karamelliseras lite. Servera med smöret.

Kockens kommentar

Tillaga en större portion aromsmör så att gästerna kan ta mer. Spara resen i frysen. Läs mer om tillagning oxbringa, se > Så steks/grillas oxbringa.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem