Grillad baconlindad oxfilé med grillad sötpotatis
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Så grillas oxfilé >

 

 

Så grillas kött >

 

 

Om innertemperaturer >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Grillad baconlindad oxfilé med grillad sötpotatis

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 119

Kcal / portion: 610

GBR (GI) / port: 11

Recept: 2440 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 13%

Fett: 4%

Kolhydrater: 8%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 511 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Så grillas oxfilé > Äts ej

Så grillas kött > Äts ej

Om innertemperaturer > Äts ej

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (1 tim )

  1. Sätt på utegrillen (eller ugnsgrillen). Ta ut köttet ur kylen och rumstemperera. Putsa det fritt från senor och hinnor.
  2. Lägg sötpotatisen i god tid på grillen. En 300 grams sötpotatis tar cirka 45 minuter i en grill med lock. Känn med sticka om den är klar. Det skall vara mjukt rakt igenom.
  3. Förbered eventuell sallad. Linda bacon runt köttbitarna och fäst med en tandpetare. Krydda med salt, peppar och rosmarin.
  4. Grilla köttet 5-8 minuter på var sida beroende på tjocklek. Köttet skall vara lätt rått i mitten. Ta av och låt vila 5-10 minuter.
  5. Skär upp den färdiga potatisen och tillsätt en klick smör och strö på lite salt och rosmarin.

Kockens kommentar

Sötpotatis måste grillas hel, det går inte att grilla den i bitar eller skivor. Den faller då sönder.

Kärntemperatur kött ("innetemperatur"):

 Stekgrader kött

Kärntemp.

Innerkött

 Röd ("blodig")

45-50°C

Genomrött

 Rosaröd

50-55°C

75% rött

 Rosa

55-60°C

Rosarött

 Medium

60-65°C

Rosabrunt

 Välstekt

65-70°C

Bunrosa

 Genomstekt

70°C+

Genombrun

Kärntemperatur = när köttet bör tas ut ur ugn. Därefter eftersteker köttet något. Engelsk stekning (175°C) = röd kärna, brunt yttre kött, knaprig skorpa. Fransk stekning (ugn 125°C) = jämnare stekt.
Läs mer > Om innertemperaturer.



Näringsberäkning: Bacon som steks tappar mycket fett och vatten vid stekning. För att få rätta vikt- och näringsvärden kan man i systemet välja speciella ingredienser till exempel " Bacon som knapersteks". Läs mer, klicka på ingrediensen.

Alternativ

Grillade grönsaker

Grillade skivade rotfrukter

Grillbakad bakpotatis

Grillad potatis

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem