Grillade nötköttsspett
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal spett: 4

Kockskolan:

 

Så grillas kött >

 

 

Om utegrillar >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Grillade nötköttsspett

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 94

Kcal / portion: 231

GBR (GI) / port: 0

Recept: 926 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 15%

Fett: 2%

Kolhydrater: 3%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 247 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Så grillas kött > Äts ej

Om utegrillar > %

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (30 min )

  1. Förbered: Sätt på utegrillen (eller ugnsgrillen). Ta ut köttet ur kylskåpet. Kött bör vid grillning vara rumstempererat. Lägg helst grillspett av trä i vatten i 1 timme, så brinner de inte upp.
  2. Förbered alla tillbehör till maten, potatis, sallad och dylikt. Tärna köttet i 4x4 centimeter tora bitar. Ansa grönsaker/rotfrukter och skär i bitar. Trä på kött och grönsaker på grillspett. Pensla med matolja och peppra.
  3. Grilla 3-6 minuter på alla fyra sidorna tills köttet fått fin färg och beroende på hur genom­stekt som man vill ha köttet. Finare kött grillas kortare tid. Testa med att titta på köttet mellan kött och grönsak. Smaka av med salt. Låt vila i 5 minuter.

Kockens kommentar

Variera med olika grönsaker på spettet. Paprika, cocktailtomater, squash, aubergine, lök, svamp etc. Eller varför inte skivade rotfrukter? Variera också kryddning, använd t.ex. torkad rosmarin.

Passar till

Grilade grönsaker

Grillade skivade rotfrukter

Grillbakad sötpotatis

Grillad potatis

Het grillsås med saltgurka

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem