Grillad oxfondsmarinerad dubbelentrecôte
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Så grillas kött >

 

 

Så grillas entrecote >

 

 

Om innertemperaturer >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Grillad oxfondsmarinerad dubbelentrecôte

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 153

Kcal / portion: 868

GBR (GI) / port: 7

Recept: 3473 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 15%

Fett: 8%

Kolhydrater: 6%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 566 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Så grillas kött > Äts ej

Så grillas entrecote > Äts ej

Om innertemperaturer > Äts ej

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (20 min + 10 tim )

  1. Marinera dag 1: Bind ihop köttet med snöre. Lägg köttet med oxfond i plastpåse och marienera köttet över natt i kylskåp. Vänd någon gång.
  2. Dag 2: Förbered alla tillbehör till maten, potatis, sallad och dylikt. Bakpotatis tillreds i god tid före grillningen av köttet. Se separat recept.
  3. Sätt på utegrillen i god tid eller ugnsgrillen. Ta ut köttet ur kylskåpet och låt bli rumsvarmt. Kött bör vid grillning vara rumstempererat.
  4. Grilla först på direkt värme för fin stekyta på båda sidor. Lägg sedan  på indirekt värme (sidvärme, eller gallerhöjd 10 cm), helst under lock.
  5. Grilla cirka totalt 8-15 minuter totalt beroende på hur genom­stekt som man vill ha köttet. Det får gärna vara lätt rött i mitten.
  6. Smaka av med salt och peppar. Låt köttet vila 5-10 minuter före servering.

Kockens kommentar

Detta är ett recept för köttälskare, portionsbitarna dubbelt mot normalt (cirka 265 gram tillagat/portion). Den fingerfärdige kan binda ihop olika mindre (överblivna) köttbitar till ett paket.

Kärntemperatur kött ("innetemperatur"):

 Stekgrader kött

Kärntemp.

Innerkött

 Röd ("blodig")

45-50°C

Genomrött

 Rosaröd

50-55°C

75% rött

 Rosa

55-60°C

Rosarött

 Medium

60-65°C

Rosabrunt

 Välstekt

65-70°C

Bunrosa

 Genomstekt

70°C+

Genombrun

Kärntemperatur = när köttet bör tas ut ur ugn. Därefter eftersteker köttet något. Engelsk stekning (175°C) = röd kärna, brunt yttre kött, knaprig skorpa. Fransk stekning (ugn 125°C) = jämnare stekt.
Läs mer > Om innertemperaturer.

Passar till

Grillad grönsaksblandning

Grillade skivade rotfrukter

Grillad bakpotatis

Grillad sötpotatis

Hemlagat aromsmör

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem