Smulpajsdeg - Pâte crumble
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Satser: 1

Kockskolan:

 

Om söt pajdeg >

 

 

Om smulpaj >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Smulpajsdeg - Pâte crumble

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 497

Kcal / portion: 1668

GBR (GI) / port: 36

Recept: 1668 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 31%

Kolhydrater: 49%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 336 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Om söt pajdeg > Äts ej

Om smulpaj > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (45 min )

  1. Deg: Blanda mjöl, gryn och socker i en bunke. Tillsätt smör och blanda med händerna till en grynig massa. I matberedare används kniven och kallt smör. Låt degen ligga i kylskåp i avvaktan på användning.
  2. Fyllning: Vanligtvis används bär eller frukt, till exempel äppelklyftor, som fyllning i smulpaj. Fyllningen läggs i botten på en smörad ugnssäker form och smulpajsdegen strös över.
  3. Grädda 20-30 minuter mitt i ugn på 200-225°C tills smuldegen fått fin färg.

Kockens kommentar

Sockermängden varieras enligt egen smak och beroende på fyllningen. Fördelning havregryn/vetemjöl kan ökas till lika delar (1,5/1,5 dl). Smulpajsdeg kan också tillredas utan havregryn, som då ersätts med vetemjöl eller andra mjölsorter. Smulpaj med havregryn är lite av en svensk specialitet, eftersom havre främst odlas i nordligare trakter. I Frankrike består en Pâte crumble vanligen av 3 dl vetemjöl, ofta med inblandning av mandelmjöl, 100 gram smör och 1 dl strösocker. Läs mer > Om smulpaj.

Alternativ

Vaniljsås

Smulpaj - grundrecept

Smulpaj med rabarber

Smulpaj med bär

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem