Smulpaj med rabarber
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal bitar (6/tårta): 6

Om oxalsyra >

 

 

Om smulpaj >

 

 

Om vaniljsås, äggkräm >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Smulpaj med rabarber

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 235

Kcal / portion: 528

GBR (GI) / port: 3

Recept: 3167 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 3%

Fett: 13%

Kolhydrater: 26%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 225 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Om oxalsyra > Äts ej

Om smulpaj > Äts ej

Om vaniljsås, äggkräm > Äts ej

...

Skapat av
Sofia

Tillagning (45 min )

  1. Deg: Blanda mjöl, gryn och socker i en bunke. Tillsätt smör skuret i bitar och finfördela allt till en grynig massa med händerna. I matberedare används kniven och kallt smör. Låt degen ligga i kylskåp i avvaktan på användning.
  2. Sätt ugnen på 225°C.
  3. Fyllning: Dra av skalet på grova rabarberstjälkar. Skär i centimeterstora bitar. Strö över socker och potatismjöl. Något mindre sockermängd till späda stjälkar. Strö smuldegen över.
  4. Paj: Lägg fyllningen i smörad ugnssäker form. Strö pajdegen över.
  5. Grädda 15-20 minuter mitt i ugn, tills smuldegen fått fin färg.
  6. Servera pajen varm eller kall, gärna med vispad grädde eller vaniljsås till. Hemlagad vaniljsås är godare och lätt att tillaga. Se recept via länk nedan.

Kockens kommentar

Välj helst späd rabarber. Rabarber innehåller oxalsyra vilket ger besk-syrlig smak. Oxalsyra i rabarber och andra växter är inte giftig för friska människor, men personer med njur­problem rekommenderas att inte äta rabarber. Läs mer > Om oxalsyra.

Alternativ

Hemlagad vaniljsås

Smulpaj med bär

Smulpaj med äpple

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem