Saltrulle
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 6

Så saltas, rimmas kött >

 

 

Så saltar, rimmar man >

 

 

Så lagas nötrulle >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Saltrulle

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 137

Kcal / portion: 206

GBR (GI) / port: 0

Recept: 1236 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 29%

Fett: 2%

Kolhydrater: 0%

Fibrer: 0%

Portionsvikt: 150 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Så saltas, rimmas kött > Äts ej

Så saltar, rimmar man > Äts ej

Så lagas nötrulle > Äts ej

...

Skapat av
Svenskt Kött

Tillagning (4 tim + 48 tim )

  1. Koka upp vatten och salt. Häll saltlagen kokhet över köttet. Se till att köttet är täckt av lagen. Låt det stå kallt ett par dygn.

  2. Koka upp kött med lag och låt sjuda på låg värme 3 ½−4 timmar. Prova efter halva tiden med en sticka så att du inte får ett för kokt kött. Stickan ska gå igenom när köttet är klart.

  3. Ta av kastrullen från värmen och låt rullen svalna i lagen. Kyl sedan. Skär i tunna skivor före servering. 

Kockens kommentar

Rullen är en hård muskel från nötkreaturet, men den går att tillaga så att den blir ytterst mör och välsmakande. Bjud rulle i tunna skivor som smörgåsmat eller lägg strimlor av rulle i en sallad. Saltrullen håller sig en vecka i kylskåp.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem