Fläsksida med lök glacé
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 5

Kockskolan:

 

Så knapersteks svål >

 

 

Så lagas fläsksida >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Fläsksida med lök glacé

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 209

Kcal / portion: 735

GBR (GI) / port: 6

Recept: 3673 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 14%

Fett: 12%

Kolhydrater: 11%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 351 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Så knapersteks svål > Äts ej

Så lagas fläsksida > Äts ej

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (3 tim )

  1. Sätt ugnen på 150°C.
  2. Stek: Skär gärna ett rutmönster i svålen. Lägg fläsksidan på ugnsgaller med plåt under. Häll vatten på plåten. Sätt in i ugnen i cirka 3 timmar. Ös steken med lite vatten/sky då och då. Ta ut köttet och låt den vila i 15 minuter.
  3. Lök: Skala och koka löken i 15 minuter. Lägg löken i en ugnssäker form och sätt in i ugnen cirka 1,5 timme (halva köttiden).
  4. Glasera: När 20 minuter återstår av stektiden: Häll på en topp socker på varje lök.
  5. Tillbehör: Skala och tärna potatis. Skölj i kallt vatten. Låt rinna av väl. Hetta upp matfett i panna på medelhög värme och stek potatisen 5-10 minuter tills knaprigt (inte för mkt i pannan samtidigt).
  6. Förbered eventuell sallad.

Kockens kommentar

Svålen på fläsksidan kan knaperstekas. Läs mer > Så knapersteks svål. Se recept > Knaperstekt fläskstek.

Näring: Hel fläsksida med svål är mycket kaloririkt, medan köttdelen är ganska mager. Svål och fettkappa utgör 25-30% av en fläsksida. I det här receptet blir svålen hård och oätlig. Den skärs bort med större delen av fettkanten innan servering, varvid det mesta av fettet försvinner. Detta beaktats i receptet med "fettreduktion". Läs mer > Om fettreduktion.

Passar till

Vitkålssallad

Löksås Petrus

Sauce Diable, pepparstark djävulssås

Alternativ: Knaperstekt fläskstek

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem