Confiture de prunes mirabelles, mirabellemarmelad
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal dl: 14

Pektinprov >

 

 

Så kokas marmelad >

 

 

Om värmekonservering >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Confiture de prunes mirabelles, mirabellemarmelad

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 218

Kcal / portion: 249

GBR (GI) / port: 19

Recept: 3479 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 0%

Fett: 0%

Kolhydrater: 53%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 114 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Pektinprov > Äts ej

Så kokas marmelad > Äts ej

Om värmekonservering > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (1 tim + 2 tim )


Se film, klicka på "Passion Nature" under bilden ovan.

  1. Frukten: Tvätta frukten, låt rinna av och skär bort skadade partier. Tryck/kläm ut kärnorna. Frukten bör vara lätt omogna för att marmeladen skall gelea sig av sig själv (= filmen). Gult skal och citron ökar marmeladens förmåga att gelea sig. Man kan också tillsätta pektin eller använda syltsocker. Läs mer > Så kokas marmelad. 
  2. Blanda: Lägg frukten i stor kastrull. Tillsätt socker och eventuell citronjuice. Rör om ordentligt så fruktjuice blandas med sockret. Låt stå i 2 timmar så att sockret löser sig. Alternativ tillsätt lite vatten och värm på svag värme under omrörning till socket löst upp sig. 
  3. Koka: Låt blandningen koka upp och låt sedan koka i 20-30 minuter under regelbunden omrörning. Gör pektinprov på kall tallrik efter 20 minuter (läs mer > Pektinprov). Koktiden väsentligen kortare om pektin tillsats eller om syltsocker används (klicka på ingredienserna för mer information).
  4. Förvara: Häll het marmelad i väl rengjorda burkar med lock. Fyll ända upp till kanten, dra fast locket och vänd burken upp och ner. Låt svalna. Marmeladen är hållbar i en månad eller två (för längre hållbarhet läs > Om värmekonservering). Öppnad burk förvaras i kylskåp.
  5. Sylten är god som smörgåspålägg eller i bakverk 

Kockens kommentar

Önskas en klar marmelad eller gelé kokas bären med eller utan kärnor tills mjuka. Massan passeras i såll. Därefter kokas spadet med socker och citronsaft som ovan.

Meribeller är en underart av arten plommon. De förväxlas lätt med körsbärsplommon, vilket inte gör så mycket, eftersom utseende, tillagning och smak är likartad. Läs mer, klicka på ingrediensen. 

Passar till

Plommonpaj

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem