Enkel apelsinmarmelad med hela skal
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal dl: 10

Så kokas marmelad >

 

 

Pektinprov >

 

 

Om vattenförändringar >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Enkel apelsinmarmelad med hela skal

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 209

Kcal / portion: 246

GBR (GI) / port: 16

Recept: 2464 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 1%

Fett: 0%

Kolhydrater: 50%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 118 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Så kokas marmelad > Äts ej

Pektinprov > Äts ej

Om vattenförändringar > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (1 tim + 2 tim )

Se film, klicka på "apelsinmarmelad" under bilden.

  1. Rengör apelsiner och citroner väl. Dela dem oskalade i fyra bitar. Skär bort mittenhinnan och ta bort kärnor. Skiva frukten på tvären i smala bitar.
  2. Lägg frukt, socker och vatten i en stor tjockbottnad kastrull. Halvera vaniljstången på längden och tillsätt om vaniljsmak önskas.
  3. Låt koka upp, sänk värmen och låt småkoka i 1-2 timmar. Gör pektinprov (se dito).
  4. Häll het marmelad i väl rengjorda burkar och sätt på lock. Förvaras bäst i kylskåp. 

Kockens kommentar

Det här receptet är med hela skal. För finare marmelad tas bara orange och gult ytskal med (se recept > GB-gubbens apelsinmarmelad). Läs mer > Om marmelad. 

Vattenreduktion = avdunstat vatten. Reduktionen anges för att få rätt mängd färdiglagad marmelad och korrekta näringsvärden. Läs mer > Om vatten­förändringar.

Alternativ

Marmelad grundrecept

GB-gubbens apelsinmarmelad

Klassisk engelsk marmelad

Citronmarmelad

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem