Fikonmarmelad
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal deciliter: 6

Om marmelad >

 

 

Så kokas marmelad >

 

 

Så skummar man >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Fikonmarmelad

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 191

Kcal / portion: 210

GBR (GI) / port: 10

Recept: 1259 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 1%

Fett: 0%

Kolhydrater: 43%

Fibrer: 6%

Portionsvikt: 110 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Om marmelad > Äts ej

Så kokas marmelad > Äts ej

Så skummar man > Äts ej

...

Skapat av
Dansukker

Tillagning (45 min )

  1. Blötlägg fikon i vatten i en skål i 10 minuter. Gnugga sedan bort skalet och dela fikonen i mindre bitar.

  2. Lägg fikonen i en kastrull och tillsätt vatten, rörsocker och syltsocker.

  3. Koka i cirka 5 minuter. Skumma väl och mixa sedan marmeladen.

  4. Häll upp marmeladen i en varm och väl rengjord burk. Förslut och förvara svalt. Passar utmärkt på ostbrickan som tillbehör och till finsteken.

Kockens kommentar

Rörsocker Strö Fairtrade är ett muscovadosocker (råsocker) från Dansukker. I brist på sådan använd helst annat råsocker, alternativt vanligt socker. Klicka på ingrediens för mer information. Läs mer > Om marmelad.

Detaljerad beskrivning tillagning

Marmelad grundrecept

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem