Mustig kött- och böngryta med matkorn
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Timjan

 

 

 

Matvete

3.5 

dl

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Mustig kött- och böngryta med matkorn

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 89

Kcal / portion: 613

GBR (GI) / port: 4

Recept: 2453 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 2%

Kolhydrater: 10%

Fibrer: 3%

Portionsvikt: 688 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Timjan 0%

 

Matvete 3.5 dl 38%

...

Skapat av
Nordisk hälsa

Tillagning

  1. Skär kött i grytbitar. Skiva paprika. Skär rödlök i klyftor.
  2. Bryn köttet i rapsolja tills det får färg. Häll på vatten och vin. Tillsätt paprika, buljongtärning, kummin och svartpeppar. Koka upp. Låt sjuda under lock cirka 40 minuter eller tills köttet är mört.
  3. Koka matkorn enligt anvinsning på förpackningen.
  4. Dela svamp i bitar. Strimla purjolök. Skär zucchini i tärningar.
  5. Stek svampen i rapsolja cirka 5 minuter. Tillsätt zucchini. Stek ytterligare 3 minuter. Blanda ner purjolök. Låt det bli varmt. Salta och peppra. Strö över timjan och lingon.
  6. Häll av vätska från bönorna. Lägg bönor och lök i grytan när det återstår några minuter. Häll eventuellt i ett par droppar soja om du vill att grytan ska få en mustigare färg.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem