Filé/filet mignon black & white
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Vitpeppar hel

5.0 

korn

Persilja finhackad

1.0 

msk

Dragon torkad

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Filé/filet mignon black & white

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 143

Kcal / portion: 673

GBR (GI) / port: 0

Recept: 2691 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 11%

Kolhydrater: 2%

Fibrer: 0%

Portionsvikt: 471 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Vitpeppar hel 5.0 korn Äts ej

Persilja finhackad 1.0 msk 0%

Dragon torkad 0%

...

Skapat av
Matidag

Tillagning

  1. Tryffelsås: Smält smöret i panna, pudra över mjölet. Rör till jämn redning. Vispa i buljongen och koka i 5 minuter, tillsätt madeira. Färga såsen med soja, smaksätt med salt och peppar. Sila såsen och blanda i tryffel eller tryffelersättning.
  2. Bearnaisesås: Smält smöret och låt det svalna av något. Koka peppar, persiljestjälkar, lök, vinäger och vatten i en liten kastrull utan lock. Låt koka till halva vätskan återstår. Sila bort kryddorna och häll tillbaka vattnet i kastrullen. Vispa i äggulorna.
  3. Ta fram en stor kastrull och fyll den med vatten, låt koka upp. Vattnet skall vara sjudhett inte koka. Sänk ned den lilla kastrullen i vattenbadet. Sjud under vispning tills äggulorna börjar tjockna. Tag kastrullen från värmen. Tillsätt det smälta smöret i en stråle under kraftig vispning, först en tunn stråle och sedan lite tjockare. Sjud lite till i vattenbadet så såsen blir tjock och blank. Tillsätt hackad persilja och dragon.
  4. Skär varje filésort i 4 bitar, platta till dem och krydda. Stek kalvfiléerna ca 2-4 minuter på varje sida och oxfiléerna ca 1½-3 minuter. Värm sparrisen i sitt spad. Lägg upp köttet på ett uppläggningsfat. Fördela ut tryffelsåsen på oxfiléerna, sparrisen och bearnaisesåsen på kalvfiléerna. Garnera med krabba och tomater.
  5. Servera med pommes frites eller pommes château.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem