Oxfilé med getost och blomkålspuré (GI-recept)
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Läs om GI-metoden >

 

 

Läs om GB/GBR >

 

 

Läs om GI-bluffen? >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Oxfilé med getost och blomkålspuré (GI-recept)

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 138

Kcal / portion: 1008

GBR (GI) / port: 0

Recept: 4030 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 10%

Fett: 10%

Kolhydrater: 2%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 729 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Läs om GI-metoden > Äts ej

Läs om GB/GBR > Äts ej

Läs om GI-bluffen? > Äts ej

...

Skapat av
Lauritzon & Davidsson

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 250ºC. Salta och peppra köttet. Bryn hastigt i het stekpanna. Lägg på ett ugnsfast fat. Placera en skiva getost på på varje filé. Salta och peppra. Garnera med rosmarin. Sätt in i övre delen av ugnen cirka 10 minuter.
  2. Skär blomkål i buketter. Lägg i en kastrull. Häll över grädde. Låt koka upp. Koka på svag värme cirka 10 minuter, den ska vara helt genomkokt.
  3. Mixa med en mixerstav. Smaka av med salt och peppar.
  4. Skala och skiva schalottenlök tunt. Lägg i en liten skål. Häll på vinäger. Låt stå 10-15 minuter.
  5. Dra loss alla mörkgröna blad i frisésallad och kasta, för de är bittra. Skär sedan loss alla gulvita blad. Skölj i iskallt vatten med gräslök och körvel. Torka på en handduk. Lägg i en stor salladsskål.
  6. Koka bönor i saltat vatten 1 minut. Låt rinna av. Lägg i salladsskålen. Bryt av romansallad. Skär i bitar. Lägg i skålen.
  7. Ta upp löken ur vinägern. Strö över salladsbladen.
  8. Skala och hacka vitlök fint. Häll vinäger i en skål. Tillsätt senap, vitlök och en nypa salt. Vispa sedan i olja tills dressingen tjocknar. Smaka av med salt och peppar. Häll dressingen över salladen. Rör om. Servera genast.

Kockens kommentar

GBR 1 = lågt. Alla recept på hemsidan GI-beräknas automatiskt. Gå in på en receptgrupp och sortera enligt GBR/GI så radas all recept upp från lägsta till högsta värde.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem