Grillad ryggbiff
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Så ugnslagas biff >

 

 

När är biffen färdigstekt?

 

 

Om innertemperaturer >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Grillad ryggbiff

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 168

Kcal / portion: 381

GBR (GI) / port: 0

Recept: 1524 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 23%

Fett: 9%

Kolhydrater: 0%

Fibrer: 0%

Portionsvikt: 226 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Så ugnslagas biff > Äts ej

När är biffen färdigstekt? Äts ej

Om innertemperaturer > Äts ej

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (15 min + 4 tim )

  1. Sätt ugnen på 100ºC.
  2. Putsa köttet rent från hinnor. Behåll eventuell fettkappa (fettkant). Den ger fin smak. Salta.
  3. Hetta upp stekpanna med matolja på högsta värme tills rykande het. Tillsätt lite smör och bryn köttet ordentligt runt om till fin yta.
  4. Sätt in i ugnen i 1-1,5 timme till innertemperatur 50-55ºC. Se tabell nedan.
  5. Ta ut köttet och låt det vila i minst 20 minuter utan att täcka köttet.
  6. Sätt på grillen och förbered tillbehör.
  7. Skär köttet i tjocka portionsskivor. Pensla köttet med olja. Peppra.
  8. Grilla köttet på hög värme till fin stekyta.

Kockens kommentar

Bästa grillresultat får man om man förlagar köttet i ugn innan grillning skall ske. Ju lägre ugnstemperatur desto jämnare genomstekt blir köttet, samtidigt som tillagningstiden ökar. Ungslaga gärna köttet på förmiddagen för senare grillning på kvällen. Med förlagning slipper man stress och tidproblem i samband med måltiden. Jämför recept Oxfilé till större sällskap.

Kärntemperatur kött ("innetemperatur"):

 Stekgrader kött

Kärntemp.

Innerkött

 Röd ("blodig")

45-50°C

Genomrött

 Rosaröd

50-55°C

75% rött

 Rosa

55-60°C

Rosarött

 Medium

60-65°C

Rosabrunt

 Välstekt

65-70°C

Bunrosa

 Genomstekt

70°C+

Genombrun

Kärntemperatur = när köttet bör tas ut ur ugn. Därefter eftersteker köttet något. Engelsk stekning (175°C) = röd kärna, brunt yttre kött, knaprig skorpa. Fransk stekning (ugn 125°C) = jämnare stekt.
Läs mer > Om innertemperaturer.

Passar till

Grillad potatis

Klyftpotatis i ugn

Pepparlök

Stekt svamp

Aromsmör

Oxfilé till större sällskap

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem