Beurre Bercy, lyxigt vitvinssmör eller sås
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Mängd sås dl: 9

Om aromsmör >

 

 

ā la Bercy >

 

 

Sås till nöt, vilt, inälvor >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Beurre Bercy, lyxigt vitvinssmör eller sås

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 611

Kcal / portion: 618

GBR (GI) / port: 0

Recept: 5559 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 4%

Fett: 64%

Kolhydrater: 2%

Fibrer: 0%

Portionsvikt: 101 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Om aromsmör > Äts ej

ā la Bercy > Äts ej

Sås till nöt, vilt, inälvor > Äts ej

...

Skapat av
kryddan

Tillagning

  1. Skala och finhacka lök. Finhacka persilja.
  2. Lägg lök och vin i en kastrull och koka ner vätskan till simmig smet (cirka 1 msk).
  3. Sjud oxmärgen i vatten i 4-5 minuter tills genomkokt. Torka av väl och skär i små kuber.
  4. Bearbeta smöret mjukt.
  5. Värm på lökfonden och smält ner smöret. Arbeta samman väl.
  6. Tillsätt oxmärg och persilja. Smaka av med citronjuice, salt och peppar. Blanda väl.
  7. Servera som sås till grillat fint kött eller till grillad fisk, eller låt det kallna och forma aromsmör som används på samma sätt.

Kockens kommentar

Bercy är ett delområde i sydöstra Paris. Bercy hade förr Europas största vinmarknad, vilket gett namn åt många välkända rätter som Entrecôte Bercy, Rein d´agneau de Bercy (lammnjure, se dito recept), Sole ā la Bercy (sjötunga), Oeufs de Bercy med flera. Till dessa serveras Sauce Bercy. Läs mer > ā la Bercy.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem