Pölsa med rödbetssymfoni
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

 

Kockskolan:

 

Om pölsa >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Pölsa med rödbetssymfoni

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 91

Kcal / portion: 561

GBR (GI) / port: 11

Recept: 2244 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 2%

Kolhydrater: 13%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 614 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Om pölsa > Äts ej

...

Skapat av
Nordisk hälsa

Tillagning

  1. Lägg kött i en stor kastrull. Häll på vatten så att det täcker. Tillsätt kryddpeppar, vitpeppar, lagerblad och buljongtärning. Koka 45-60 minuter eller tills köttet är mört.
  2. Tag upp köttet. Spara köttspadet. Skala och hacka lök. Koka matkorn och lök i det sparade köttspadet, cirka 20 minuter.
  3. Sätt ugnen på 200ºC.
  4. Skala och skär rödbetor i bitar. Skär oskalade äpplen i bitar.
  5. Lägg rödbetor och äpplen i en ugnsfast form. Blanda runt med balsamvinäger, rapsolja, svartpeppar och salt. Tillaga i ugnen cirka 20 minuter eller tills rödbetorna är tuggvänliga.
  6. Skala och koka potatis.
  7. Mal köttet. Blanda med matkorn. Krydda med örter. Tillsätt eventuellt mer buljong. Koka pölsan tills den går ihop.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem