Kokt rimmad oxbringa med asiatiska smaker
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Kockskolan:

 

Så kokas oxbringa >

 

 

Så kokas kött >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Kokt rimmad oxbringa med asiatiska smaker

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 173

Kcal / portion: 889

GBR (GI) / port: 9

Recept: 3556 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 12%

Kolhydrater: 9%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 515 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Så kokas oxbringa > Äts ej

Så kokas kött > Äts ej

...

Skapat av
Arla

Tillagning (1 tim + 2 tim )

  1. Skala morötterna. Skär dem och purjolöken i bitar. Kärna ur och hacka chilin.
  2. Koka: Lägg oxbringan i en gryta och fyll på med vatten så det täcker. Lägg morötter, lök, chili och lagerblad i kastrullen. Koka upp och låt koka under lock tills mört, cirka 2-3 timmar.
  3. Potatis: Skala och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och pressa eller mosa potatisen med en stöt direkt i kastrullen. Värm mjölken, rör ner den och smör och rör till ett mos. Smaka av med salt och cayennepeppar.
  4. Sallad: Skala morötterna. Strimla dem, sockerärter och gari. Blanda med sesamolja och smaka av med salt och peppar.
  5. Sås: Ta upp köttet och håll det varmt. Sila buljongen. Blanda smetana och buljong i en kastrull. Koka ihop utan lock cirka 10 minuter. Smaksätt med wasabi och smaka av med salt.
  6. Servera: Skiva köttet och servera med potatismoset, salladen och såsen.

Kockens kommentar

Läs om oxbringa > klicka på ingrediensen. Bringa kräver lång tillagningstid för att bli mört. Läs mer > Så bräseras oxbringa.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem