Salta biten med impotatis, rimmad kokt oxbringa eller nötrulle
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Så kokas oxbringa >

 

 

Så kokas nötstek >

 

 

Så kokas potatis >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Salta biten med impotatis, rimmad kokt oxbringa eller nötrulle

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 226

Kcal / portion: 875

GBR (GI) / port: 7

Recept: 3498 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 17%

Fett: 14%

Kolhydrater: 7%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 387 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Så kokas oxbringa > Äts ej

Så kokas nötstek > Äts ej

Så kokas potatis > Äts ej

...

Skapat av
Tore Wretman

Tillagning (30 min )

Salta biten är klassisk restmat från tidigare måltid på kokt rimmad oxbringa (se dito recept).

  1. Skala och koka potatis i buljong från koket av oxbringan, eller tillsätt lite koncentrerad kalvfond i kokvattnet.
  2. Skiva och värm upp tidigare kokt rimmad oxbringa i buljongspad från koket.
  3. Grovhacka persilja. För dekorativ verkan kan moroten från oxbringkoket fintärnas.
  4. Lägg upp köttskivor med potatis. Garnera med persilja och morot. Servera med senap.

Kockens kommentar

På den gamla goda tiden var Salta biten en uppskattad söndagsfrukosträtt av gubbarna på Operakällaren i Stockholm. Impotatis = potatis kokt i buljong från köttkoket. Läs mer > Så kokas oxbringa. Se recept via länk nedan. Färdigkokt rimmad oxbringa finns att köpa konserverad på burk och brukar då kallas "Salta biten".

Tillhörande recept

Kokt rimmad oxbringa

Tillbehörsalternativ: Rotmos

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem