Bollito misto med bagnet verde - blandat kokt med klassisk persiljeröra
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 8

Så kokas kött >

 

 

Så lagas högrev >

 

 

Så skummar man >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Bollito misto med bagnet verde - blandat kokt med klassisk persiljeröra

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 212

Kcal / portion: 804

GBR (GI) / port: 0

Recept: 6431 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 18%

Fett: 14%

Kolhydrater: 2%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 380 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Så kokas kött > Äts ej

Så lagas högrev > Äts ej

Så skummar man > Äts ej

...

Skapat av
Magnus, Kockskolan

Tillagning (30 min + 2 tim )

  1. Koka: Lägg högreven i en stor kastrull. Täck med vatten. Koka upp och skumma av. Tillsätt pepparkorn. Koka sakta i cirka 40 minuter. Lägg i kalvköttet. Skumma av. Låt sjuda i cirka 1 timme under lock.
  2. Skala morot, purjolök och lök. Lägg i grytan tillsammans med blekselleri. Koka i 10 minuter. Lägg i kycklingbröst. Koka sakta i 10 minuter. Skär några snitt i korvar. Lägg i grytan. Koka sakta i 10 minuter.
  3. Röra: Koka ägg. Lägg persilja, vitlök, kapris och sardeller i en matberedare. Dela äggula och vita. Lägg i gulan i matberedaren.
  4. Blötlägg bröd i vinäger. Lägg i matberedaren. Mixa till en massa. Rör ner olivolja i en stråle under mixning. Smaka av med salt och peppar.
  5. Servera: Tag upp kött och grönsaker. Smaka av buljongen med salt och peppar. Skär kött, korv och kyckling i skivor. Lägg upp på fat tillsammans med grönsakerna. Häll upp buljongen i en skål och servera bredvid.

Kockens kommentar

Husmanskost från Italien. Bollito misto = blandat kokt. Bagnet verde är en klassisk sås från Piemonte av persilja, sardeller med mera.  

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem