Pepparrotskött på kokt högrev
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Så lagas högrev >

 

 

Så skummar man >

 

 

Laga bindvävsrikt kött >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Pepparrotskött på kokt högrev

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 112

Kcal / portion: 671

GBR (GI) / port: 6

Recept: 2684 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 5%

Kolhydrater: 7%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 601 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Så lagas högrev > Äts ej

Så skummar man > Äts ej

Laga bindvävsrikt kött > Äts ej

...

Skapat av
Magnus, Kockskolan

Tillagning (30 min + 2 tim 30 min )

  1. Skumma av: Skär kött i tärningar. Lägg i en kastrull. Spola med kallt vatten en stund. Fyll upp kastrullen med kallt vatten. Koka upp. Häll av vattnet. Lägg köttet åt sidan. Gör rent kastrullen.
  2. Lägg tillbaka köttet. Fyll på med kalvbuljong så det täcker. Koka upp.
  3. Skala lök och morot. Lägg ner hela i grytan. Lägg i lagerblad. Lägg på ett lock. Koka sakta i 2-3 timmar.
  4. Fyll på med grädde. Koka ytterligare i 15 minuter. Tag upp morot och lök. Skiva moroten och dela på löken. Lägg tillbaka i grytan.
  5. Koka potatis.
  6. Smaka av med salt, peppar, ättika och socker (smaka av efter hur sötsur du vill ha den, själv gillar jag den med bra syra och sötma). Riv i så mycket pepparrot du klarar av. Strimla persilja och garnera med.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem