Långkokt nötrulle med buljongkokta rotsaker och senapsgräddfil
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Kockskolan:

 

Så lagas nötrulle >

 

 

Så långkokas kött >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Långkokt nötrulle med buljongkokta rotsaker och senapsgräddfil

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 53

Kcal / portion: 334

GBR (GI) / port: 0

Recept: 1338 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 2%

Kolhydrater: 3%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 632 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Så lagas nötrulle > Äts ej

Så långkokas kött > Äts ej

...

Skapat av
Magnus, Kockskolan

Tillagning (30 min + 2 tim )

  1. Stick in en termometer till mitten av nötrulle. Lägg nötrullen i en kastrull.
  2. Skala morot och lök. Skär i grova bitar. Lägg i kastrullen. Tillsätt lagerblad, timjan, vatten och buljongtärning. Lägg på ett lock och sätt på svag värme.
  3. Koka tills köttet är mört, har en kärntemperatur på över 80°C. Det tar 1-2 timmar. Tag upp köttet och sila buljongen.
  4. Tillbehör: Skala och fintärna palsternacka, morot, kålrot, rotselleri och lök. Koka i buljongen cirka 10 minuter.
  5. Blanda gräddfil och senap. Hacka persilja.
  6. Servera: Skär upp rullen fint. Lägg på tallrik. Vänd ner persiljan i rotsakerna och lägg vid sidan av. Slå över lite buljong. Avsluta med att rippla lite gräddfil över.

Kockens kommentar

Långkokt magert kött och rotsaker. Nyttigt och gott.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem