Färskkokt oxbringa med pepparrotssås
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Så kokas kött >

 

 

Så skummar man >

 

 

Om vita såser >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Färskkokt oxbringa med pepparrotssås

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 139

Kcal / portion: 832

GBR (GI) / port: 5

Recept: 3326 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 8%

Kolhydrater: 7%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 598 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Så kokas kött > Äts ej

Så skummar man > Äts ej

Om vita såser > Äts ej

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (30 min + 3 tim )

  1. Skala, skiva lök och morötter.
  2. Lägg kött i gryta och täck med vatten. Koka upp och skumma av väl.
  3. Tillsätt lök, morötter och pepparkorn. Låt köttet sjuda under lock i 2-3 timmar, tills ordentligt mört och att det lossnar lätt från benen.
  4. Skala och koka potatis i lättsaltat vatten.
  5. Sås: Smält smör och vispa ner mjölet.  Häll i silad kokspad och mjölk under vispning. Riv och tillsätt pepparrot strax före servering. Mängd enligt egen smak.
  6. Skär upp köttet. Servera med lite spad, potatis och gurka.

Kockens kommentar

Oxbringa med ben ger mer skam än utan. Köttet kan även serveras kallt. Låt det i så fall kallna i sitt spad. Det kan sedan sparas i kylskåp i sitt spad upp till en vecka. Skivad kan den återvärmas.

Alternativ

Heminlagd ättiksgurka

Potatismos

Rotmos

Klassisk porterstek

Rimmad oxbringa

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem