Dillsmör
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal skivor: 8

Sås till stekt fisk >

 

 

Sås till skaldjur >

 

 

Sås till ljust kött, fågel>

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Dillsmör

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 602

Kcal / portion: 90

GBR (GI) / port: 0

Recept: 722 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 1%

Fett: 67%

Kolhydrater: 2%

Fibrer: 0%

Portionsvikt: 15 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Sås till stekt fisk > Äts ej

Sås till skaldjur > Äts ej

Sås till ljust kött, fågel> Äts ej

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (10 min + 1 tim )

  1. Matfettet bör vara rumsvarmt. Hacka örtkryddan.

  2. Rör smöret ordentligt utan smaksättare tills luftigt och krämigt. Smöret kan röras med elektrisk visp, stötas i mortel, eller röras en bit i taget med träslev.
  3. Rör ner smaksättare lite i taget. Smaka av.
  4. Rulla in smöret i aluminiumfolie till en stav av 5-kronas bredd. Lägg i kylskåp i 1 timme eller mer tills fast konsistens. Alternativt snabbkyl i frysen. Smöret kan också frysas för framtida bruk.

Kockens kommentar

Dillsmör används oftast till fisk- och skaldjursrätter. Byt ut dillen mot persilja så passar rätten bättre till kötträtter. Läs mer > Om aromsmör.

Passar till

Stekt fisk

Stekt kött

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem