Beurre Café de Paris
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal skivor: 12

Om aromsmör >

 

 

Så pannsteks entrecote >

 

 

Sås till nöt, vilt, inälvor >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Beurre Café de Paris

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 561

Kcal / portion: 102

GBR (GI) / port: 0

Recept: 1224 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 2%

Fett: 61%

Kolhydrater: 3%

Fibrer: 0%

Portionsvikt: 18 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Om aromsmör > Äts ej

Så pannsteks entrecote > Äts ej

Sås till nöt, vilt, inälvor > Äts ej

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (10 min + 24 tim )

  1. Finhacka noga lök och kryddor. Pressa vitlök och citron. Smöret bör vara rumsvarmt.
  2. Rör smöret ordentligt utan smaksättare tills luftigt och krämigt. Smöret kan röras med elektrisk visp, mortelstöt, eller en bit i taget med träsked.
  3. Rör ner smaksättare lite i taget. Smaka av.
  4. Rulla in smöret i aluminiumfolie till en tjock stav. Lägg i kylskåp i 1 timme eller mer tills fast konsistens. Alternativt snabbkyl i frysen. Smöret kan också frysas för framtida bruk.

Kockens kommentar

Café de Paris är egentligen en tjock sås som sägs innehålla 38 olika kryddor. När den hälls över varm mat och varm tallrik flyter den ut. Den har skapats av ägaren till restaurang Café de Paris i Geneve, Schweiz på 1940-talet. Originalreceptet är hemligt, men tros innehålla bland annat de ingredienser som framgår av detta recept. Såsen serveras till entrecôte med pommes frites, vilket är restaurangens specialité och dessutom enda huvudrätt.

Passar till

Entrecôte

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem