Frityrsmet till Fish (and Chips)
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Färdig smet dl: 2

Om fritering >

 

 

Näringsberäkna panering

 

 

Om fettupptag >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Frityrsmet till Fish (and Chips)

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 137

Kcal / portion: 158

GBR (GI) / port: 8

Recept: 317 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 4%

Fett: 1%

Kolhydrater: 25%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 116 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Om fritering > Äts ej

Näringsberäkna panering Äts ej

Om fettupptag > Äts ej

...

Tillagning

  1. Vispa upp äggvita till fast skum.
  2. Blanda mjöl, öl och salt väl till en jämn smet. Smaksätt eventuell med lite curry.
  3. Vänd ner äggvispet.

Kockens kommentar

Det finns olika varianter av frityrsmet till Fish & Chips. Standard är vetemjöl och ljust eller mörkt kallt öl. Oftast ingår också uppvispat ägg. Curry kan blandas i smeten eller användas som krydda på maträtten. En deciliter smet är lagom till 2-3 fiskbitar. Läs mer > Om frityrsmet. Se recept > Fish and chips.

Näring: Den frityrsmet som behövs görs alltid i större mängd än vad som fastar på varan = det som äts. Likaså äts inte frityroljan, men en viss del sugs upp i paneringen. Vill man få ordning på portionsvikt och näringsvärden anges beräknad konsumtion­s­mängd och fettupptag i ingredienslistan enligt följande mall. Läs mer > Näringsberäkna panering.

Passar till

Fish and chips

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem