Oxsvans tagine med kikärtor och tomat
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Så lagas oxsvans >

 

 

Taginegryta >

 

 

Om bräsering >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Oxsvans tagine med kikärtor och tomat

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 133

Kcal / portion: 778

GBR (GI) / port: 1

Recept: 3114 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 12%

Fett: 7%

Kolhydrater: 5%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 587 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Så lagas oxsvans > Äts ej

Taginegryta > Äts ej

Om bräsering > Äts ej

...

Skapat av
Magnus, Kockskolan

Tillagning (20 min + 3 tim )

Tagine är en keramikgryta med ursprung från Nordafrika och namn på rätt med samma namn (läs mer > Taginegryta). Det går lika bra att tillaga i gryta eller stekkastrull.

  1. Skala och hacka lök och vitlök. Vänd oxsvans i mjöl.
  2. Bryn svansen i smör till färg. Fräs löken och vitlöken utan att bränna. Lägg i gryta.
  3. Skär paprika i bitar och lägg i grytan. Slå på tomater, kikärter och buljong. Tillsätt  kryddor. Lägg på lock.
  4. Sjud på låg värme i cirka 3 timmar eller mer, tills köttet släpper från benen. Låt det inte koka tort, fyll på med vätska.
  5. Smaka av med salt och peppar. Garnera med lite färsk oregano.
  6. Servera gärna lite Moghrabiah (stor couscous) till.

Kockens kommentar

Läs mer om oxsvans, klicka på ingrediensen.

Alternativ

Bräserad kryddstark oxsvans

Oxsvansragu

Klassisk oxsvanssoppa

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem