Färskostfylld lövbiff med rotsaksstomp och brynt kantarellsmör
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

 

Kockskolan:

 

Så lagas nötinnanlår >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Färskostfylld lövbiff med rotsaksstomp och brynt kantarellsmör

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 217

Kcal / portion: 999

GBR (GI) / port: 2

Recept: 3995 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 17%

Kolhydrater: 6%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 460 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Så lagas nötinnanlår > Äts ej

...

Skapat av
Magnus, Kockskolan

Tillagning (40 min )

  1. Koka: Skala alla rotsaker och vitlök. Skär ner grovt. Lägg i kastrull, täck med lättsaltat vatten. Koka tills mjuk.
  2. Lövbiff: Lägg ut lövbiffar på en skärbräda. Salta och peppra. Bred på färskost. Vik ihop och fäst ihop med grillspett, tandpetare eller dylikt.
  3. Rensa kantareller. Skala och hacka gul lök.
  4. Svamp: Torrstek svampen i varm panna utan fett, tills den inte längre avger vätska. Tillsätt smör och lök och bryn det några minuter.
  5. Tag ur svamp och lök. Tillsätt resten av smöret. Bryn det tills det börjar dofta rostade hassel­nötter. Lägg tillbaka svamp och lök. Håll varmt.
  6. Rotsaksmos: Häll av vattnet på rotsakerna men spar lite. Tillsätt smör och ”stompa” (mosa) det grovt. Späd med kokvattnet till bra konsistens. Smaka av med salt och peppar.
  7. Stek: Värm upp en stekpanna. Lägg i smör och olja. När det slutar bubbla läggs lövbiffarna i. Stek 2-3 minuter på varje sida. Låt rinna av lite på papper.
  8. Servera: Lägg mos och lövbiff på tallrikar. Skeda över det brynta kantarellsmöret. Avsluta med massor med hackad persilja.

Kockens kommentar

Lövbiff är en tunn skiva nötkött. vanligtvis av nötinnanlår. Läs mer på ingrediens Lövbiff. Notera att matfett står för 60% av kalorimängden. Kött och rotsaker blir man inte tjock på.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem