Frityrsmet med bakpulver
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Färdig smet dl: 2

Om fritering >

 

 

Näringsberäkna panering

 

 

Om fettupptag >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Frityrsmet med bakpulver

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 176

Kcal / portion: 224

GBR (GI) / port: 19

Recept: 448 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 4%

Fett: 1%

Kolhydrater: 37%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 128 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Om fritering > Äts ej

Näringsberäkna panering Äts ej

Om fettupptag > Äts ej

...

Tillagning (5 min )

  1. Förbered råvarorna, skär i mindre bitar. Se till att varorna är torra så fastnar smeten bättre.
  2. Hetta upp frityrolja till cirka 170°C.
  3. Blanda mjöl med bakpulver.
  4. Tillsätt vatten och rör samman till jämn smet.
  5. Doppa bitarna i frityrsmet.
  6. Lägg ner några bitar i frityroljan med en hålslev. Lägg inte i för många åt gången, vilket sänker temperaturen alltför mycket.
  7. Ta upp bitarna med hålslev när de fått fin färg efter ett par minuter.
  8. Lägg att rinna av på flera lager hushållspapper.

Kockens kommentar

Detta ger ett luftigt ganska tjockt frityrtäcke. Passar till exempel till friterad banan. Läs mer > Om frityrsmet.

Näring: Den frityrsmet som behövs görs alltid i större mängd än vad som fastar på varan = det som äts. Likaså äts inte frityroljan, men en viss del sugs upp i paneringen. Vill man få ordning på portionsvikt och näringsvärden anges beräknad konsumtion­s­mängd och fettupptag i ingredienslistan enligt följande mall. Läs mer > Näringsberäkna panering.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem