Rökt nötrulle till smörgåspålägg
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 12

 

Kockskolan:

 

Så röks nötstek >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Rökt nötrulle till smörgåspålägg

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 138

Kcal / portion: 154

GBR (GI) / port: 0

Recept: 1848 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 25%

Fett: 4%

Kolhydrater: 1%

Fibrer: 0%

Portionsvikt: 111 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Så röks nötstek > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning

Se film, klicka på "All Things BBQ" under bilden.

  1. Putsa köttet fritt från senor och hinnor.
  2. Arrangera röken för 120°C värme. Använd alspån eller annan rökved (läs mer > Ved).
  3. Marinera: För att få köttet saftigare och smakrikare kan man som i filmen med en köttspruta injicera en blandning av smulad köttbuljongtärning upplöst i lite vatten och smaksatt med worcestershiresås.
  4. Kryddning: Krydda köttet enligt eget önskemål. I filmen används en blandning av finhackad timjan, rosmarin, vitlök och en allkrydda blandat med matolja. Smeta in steken med blandningen.
  5. Rök: Lägg in köttet i röken till kärntemperatur 52-55°C. Det tar 2-3 timmar vid jämn värmetillförsel.
  6. Servera: Ta ut och låt svalna eller kallna. Kallt kött är lättare att skära i tunna skivor. Skär så tunt som möjligt och lägg på smörgås med tillbehör enligt eget önskemål. Köttet kan sparas i kylskåp i en vecka.

Kockens kommentar

Nötrulle är ett ganska tufft, fast kött som lämpar sig att när tillagad skivas tunt och användas som smörgåspålägg. I handeln kan man köpa tunt skivad rimmad (saltad) nötrulle, som då brukar kallas "saltrulle". Läs mer, klicka på ingrediensen.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem