Rökgrillad New York Strip Steak, 4 cm grillad biff
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Så röks nötstek >

 

 

Om innertemperaturer >

 

 

När är biffen färdigstekt?

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Rökgrillad New York Strip Steak, 4 cm grillad biff

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 137

Kcal / portion: 261

GBR (GI) / port: 0

Recept: 1046 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 24%

Fett: 4%

Kolhydrater: 0%

Fibrer: 0%

Portionsvikt: 191 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Så röks nötstek > Äts ej

Om innertemperaturer > Äts ej

När är biffen färdigstekt? Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (30 min + 1 tim )

Se film, klicka på "Armadillo Pepper" under bilden.

  1. Rök/grill: Starta röken med rökved till exempel alspån (läs mer > Ved), eller grillen med briketter. I grill lägg fuktad spån eller små bitar vid sidan om grillbriketterna. Arrangera värmen till 105-110°C.
  2. Tillbehör: Förbered och tillaga tillbehör enligt eget önskemål. Tillagningstid ej medräknad. För aromsmör "Bourbon compound butter" enligt filmen, se separat recept via länk nedan.
  3. Kött: Köttet bör vara rumstempererat. Skölj och torka av fukt. Skär i 4-6 centimeter tjocka skivor. Krydda med salt, peppar och andra kryddor enligt egen smak. Sätt in en stektermometer.
  4. Rök köttet i rökugn eller i grillen på indirekt värme i cirka 1 timme till kärntemperatur 53°C.
  5. Eftergrilla: För att få knaprigare skorpa grillas köttet på direkt värme till önskad kärntemperatur (se nedan).
  6. Låt köttet vila i 10-15 minuter.

Kockens kommentar

New York Strip Steak är biff av hög kvalitet med en del av fettkappan kvar, som skärs i tjocka skivor. Detta är en rejäl portion kött på närmare 200 gram tillagat kött.

Kärntemperatur kött ("innetemperatur"):
 Stekgrader kött

Kärntemp.

Innerkött

 Röd ("blodig")

45-50°C

Genomrött

 Rosaröd

50-55°C

75% rött

 Rosa

55-60°C

Rosarött

 Medium

60-65°C

Rosabrunt

 Välstekt

65-70°C

Bunrosa

 Genomstekt

70°C+

Genombrun

Kärntemperatur = när köttet bör tas ut ur ugn. Därefter eftersteker köttet något. Engelsk stekning (175°C) = röd kärna, brunt yttre kött, knaprig skorpa. Fransk stekning (ugn 125°C) = jämnare stekt.
Läs mer > Om innertemperaturer.


Passar till

Bourbon compound butter

Aromsmör

Grillbakad grillpotatis

Grillad sötpotatis

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem