Nötbog i lergryta med rotsaker
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Så ugnslagas nötstek >

 

 

Laga bindvävsrikt kött >

 

 

Lergryta >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Nötbog i lergryta med rotsaker

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 90

Kcal / portion: 467

GBR (GI) / port: 4

Recept: 1870 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 3%

Kolhydrater: 8%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 519 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Så ugnslagas nötstek > Äts ej

Laga bindvävsrikt kött > Äts ej

Lergryta > Äts ej

...

Skapat av
Magnus, Kockskolan

Tillagning (2 tim 30 min )

  1. Lägg lergryta i kallt vatten i cirka 20 minuter.
  2. Skala steklök och morötter. Skär morötterna i bitar. Dela potatis. Bind ihop nötbogen med bindgarn.
  3. Tag upp grytan ur vattnet. Lägg i nötbogen. Lägg på lök och morötter. Slå på kalvbuljong. Klickar över smör. Strö över salt. Lägg på locket.
  4. Sätt in i kall ugn. Sätt ugnen på 175°C. Låt den stå i cirka 2 timmar.
     

Kockens kommentar

Kärntemperatur kött ("innetemperatur"):
 Stekgrader kött

Kärntemp.

Innerkött

 Röd ("blodig")

45-50°C

Genomrött

 Rosaröd

50-55°C

75% rött

 Rosa

55-60°C

Rosarött

 Medium

60-65°C

Rosabrunt

 Välstekt

65-70°C

Bunrosa

 Genomstekt

70°C+

Genombrun

Kärntemperatur = när köttet bör tas ut ur ugn. Därefter eftersteker köttet något. Engelsk stekning (175°C) = röd kärna, brunt yttre kött, knaprig skorpa. Fransk stekning (ugn 125°C) = jämnare stekt.
Läs mer > Om innertemperaturer.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem