Ugnslagad marinerad oxbringa
Kalori- och GI:
Kcal / 100 gram: 124
Kcal / portion: 651
GBR (GI) / port: 6
Recept: 2605 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 7%
Kolhydrater: 7%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (2 tim 30 min + 3 tim )
- Skala och hacka lök. Putsa köttet fritt från ytligt fett och hinnor. Salta och peppra.
- Marinera: Blanda tomatsoppa med vatten. Rör ned tomatpuré, senap och lökhack. Salta och peppra. Koka upp. Smaka av.
- Lägg köttet i en rymlig hög ugnsfast form. Häll den heta marinaden över köttet. Täck med folie och låt stå i minst 2,5 timmar.
- Sätt ugnen på 225°C.
- Hetta upp matfett i panna på hög värme. Tag upp köttet, utan att torka av det och stek det ordentligt i cirka 4 minuter per sida.
- Ugnslaga: Lägg tillbaka köttet i formen. Täck med folien och sätt in i ugn i 1-2 timme. Tag bort folien och efterstek 30-60 minuter. Känn med sticka att köttet är mört.
- Tillbehör: Skala och koka potatis i lättsaltat vatten. Pressa potatisen i en serveringsskål. Salta lätt utan att röra om. Förbered grönsaker.
- Servera köttet med marinaden, potatis och grönsaker.
Kockens kommentar
Stektiden är kort och stor risk finns att köttet inte blir tillräckligt mört. Kockskolan rekommenderar ett säkrare tillagningssätt som är att tillaga köttet i låg värme (120°C) under lång tid. Se recept > Ugnstekt oxbringa. Läs mer > Så steks/grillas oxbringa.