Snabb pajdeg till matpaj
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Bitar (8/form 25 cm): 8

Kockskolan:

 

Så lagas matpajer >

 

 

Pajdeg osötad

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Snabb pajdeg till matpaj

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 471

Kcal / portion: 193

GBR (GI) / port: 8

Recept: 1542 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 32%

Kolhydrater: 40%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 41 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Så lagas matpajer > Äts ej

Pajdeg osötad Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (15 min + 30 min )

  1. Blanda mjöl och kallt smör med fingrarna.
  2. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop med händerna till en degklump. Knåda inte onödigtvis.
  3. Paj: Smörj en pajform med matfett. Tryck ut degen i formen med fingrarna. Stick upprepade hål i degen med en gaffel.
  4. Kyl: Pajen bör vila i kylskåp i 30 minuter eller mer innan gräddning.
  5. Grädda: Sätt ugnen på 200°C. Fyll med önskad fyllning, dock ej alltför blöt. Grädda 30-60 minuter i 175°C.

Kockens kommentar

Har man bråttom kan man hoppa över både kylningen och förgräddning, men riskar då att kanterna sjunker ihop och ett "soggigare" pajskal, i synnerhet om fyllningen är vattenrik. För frasig pajskal se alternativa recept via länk nedan. Läs mer > klicka på länkar under Kockskolan.

 

Alternativ

Klassisk svensk pajdeg

Proffsets frasiga pajskal

Pâte brisée, pajdeg med ägg

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem