Köttfärspaj
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Så lagas matpajer >

 

 

Pajdeg osötad

 

 

Om ugnslagad köttfärs >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Köttfärspaj

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 276

Kcal / portion: 1189

GBR (GI) / port: 2

Recept: 4754 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 10%

Fett: 21%

Kolhydrater: 12%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 431 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Så lagas matpajer > %

Pajdeg osötad Äts ej

Om ugnslagad köttfärs > Äts ej

...

Skapat av
Sofia

Tillagning (1 tim 30 min )

  1. Pajdeg: Blanda kylskåpskallt tärnat smör med mjöl till en smulig massa. Blanda med iskallt vatten. Tryck ut degen i en pajform. Picka många hål med gaffel. Ställ pajformen i kylskåp minst 30 minuter. För frasig pajskal, se via länk nedan > Proffsets frasiga pajskal.
  2. Sätt ugnen på 200°C.
  3. Förgrädda pajskalet cirka 15 minuter. Tag ut och pensla med äggvita. Låt svalna.
  4. Fyllning: Skala och hacka lök och vitlök. Kärna ur och hacka paprikan, hacka även timjan och rosmarin. Blanda allt i en skål.
  5. Hetta upp matfett i stekpanna. Finfördela och stek färsen några minuter i lite matfett på medelhög värme tills genomstekt. Smaka av med salt och peppar.
  6. Tillsätt hacket och stek ytterligare några minuter. Rör ner créme fraiche och tomatpuré. Låt svalna något. Fyll pajskalet med färsen.
  7. Pajlock: Kavla ut resterande deg. Skär cirka 2 cm breda remsor. Lägg dem som ett galler över fyllningen. Pensla remsorna med uppvispat ägg.
  8. Grädda mitt i ugn i 30 minuter.

Kockens kommentar

Pajskalet skall helst vara krispigt och bör tillagas på proffsets vis. Tillagningstid 45 minuter plus minst 1,5 timmars extra vilotid. Se recept via länk nedan. Läs mer > Så lagas matpajer.

Alternativ

Proffsets frasiga pajskal

Klassisk svensk pajdeg

Pâte brisée - fransk pajdeg

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem