Pressgurka
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 8

 

Kockskolan:

 

Om inlagd gurka >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Pressgurka

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 13

Kcal / portion: 6

GBR (GI) / port: 0

Recept: 52 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 1%

Fett: 0%

Kolhydrater: 2%

Fibrer: 0%

Portionsvikt: 48 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Om inlagd gurka > Äts ej

...

Tillagning (15 min + 5 tim )

  1. Skala gurkan på längden, lite slarvigt så att en del mörkt skal återstår. Skiva den tunt. (osthyvel fungerar väl).
  2. Salta lätt på gurkan och lägg i ett durkslag eller såll med en tyngd ovanpå.  Låt ligga några timmar.
  3. Blanda en 123-lag (1 del ättika, 2 delar socker, 3 delar vatten). Värm upp och rör om så att sockret löser sig. Låt svalna.
  4. Skölj av saltet och lägg gurkan i en skål. Häll på lagen. Fyll på med vatten om inte lagen täcker gurkan. Hacka persilja och strö över. Ställ kallt gärna i flera timmar, helst över natt. Hållbar i flera veckor i kylskåpet.

Kockens kommentar

Passar till allehanda kött-, köttfärs- och fiskrätter. En enklare variant är att hoppa över pressmomentet, se recept > Inlagd ättiksgurka. Läs mer > Om inlagd gurka.

Passar till

Kall inkokt lax

Oxbringa

Alternativ: Inlagd ättiksgurka

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem