Heminlagd ättiksgurka
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 8

 

Kockskolan:

 

Om inlagd gurka >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Heminlagd ättiksgurka

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 13

Kcal / portion: 6

GBR (GI) / port: 0

Recept: 52 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 1%

Fett: 0%

Kolhydrater: 2%

Fibrer: 0%

Portionsvikt: 48 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Om inlagd gurka > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (20 min + 1 tim )

  1. Blanda en 123-lag (1 del ättika, 2 delar socker, 3 delar vatten). Värm upp och rör om så att sockret löser sig. Låt svalna.
  2. Skala gurkan på längden, lite slarvigt så att en del mörkt skal återstår. Skiva den tunt. (osthyvel fungerar väl).
  3. Lägg i skål, fyll på med lag. Fyll på med vatten om inte lagen täcker gurkan. Finhacka rikligt med persilja och häll över.
  4. Låt stå minst 1 timme i kylskåp före servering, helst över natt. Hållbar i flera veckor i kylskåpet.

Kockens kommentar

Pressgurka är i stort sett detsamma som ovan, men som lagts under press (tyngd). Läs mer > Om inlagd gurka.

Passar till

Klassisk oxbringa

Sjömansbiff

Alternativ: Pressgurka

Alternativ: Mormors inlagda ättiksgurka

Hemsyltad asiagurka

Alternativ: Saltgurka

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem