Frityrsmet grundrecept
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Färdig smet dl: 3

Om fritering >

 

 

Näringsberäkna panering

 

 

Om fettupptag >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Frityrsmet grundrecept

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 222

Kcal / portion: 200

GBR (GI) / port: 14

Recept: 599 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 4%

Fett: 1%

Kolhydrater: 48%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 90 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Om fritering > Äts ej

Näringsberäkna panering Äts ej

Om fettupptag > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (5 min )

  1. Förbered råvarorna, skär i mindre bitar. Se till att varorna är torra så fastnar smeten bättre.
  2. Hetta upp frityrolja till cirka 170°C.
  3. Blanda mjöl, stärkelse, vatten och lite salt till jämn smet.
  4. Doppa bitarna i frityrsmet.
  5. Lägg ner några bitar i frityroljan med en hålslev. Lägg inte i för många åt gången, vilket sänker temperaturen alltför mycket.
  6. Ta upp bitarna med hålslev när de fått fin färg efter ett par minuter.
  7. Lägg att rinna av på flera lager hushållspapper.

Kockens kommentar

Läs mer om olika frityrsmeter > Om frityrsmet.

Näring: Den frityrsmet som behövs görs alltid i större mängd än vad som fastar på varan = det som äts. Likaså äts inte frityroljan, men en viss del sugs upp i paneringen. Vill man få ordning på portionsvikt och näringsvärden anges beräknad konsumtion­s­mängd och fettupptag i ingredienslistan enligt följande mall. Läs mer > Näringsberäkna panering.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem