Inlagd japansk ingefära (gari)
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

 

Tillbehör:

 

Burk (glas) med lock

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Inlagd japansk ingefära (gari)

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 112

Kcal / portion: 64

GBR (GI) / port: 1

Recept: 254 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 1%

Fett: 0%

Kolhydrater: 25%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 57 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Tillbehör:

Burk (glas) med lock Äts ej

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (20 min + 2 tim 30 min )

  1. Skala ingefära utan att ta bort för mycket av ingefäran, till exempel genom att skrapa med bladet på en tesked. Skär ingefäran i papperstunna skivor med en vass kniv.
  2. Koka upp vatten. Häll det över ingefäran i en skål. Låt stå i 5 minuter. Häll över i ett såll och låt vattnet rinna av ordentligt. Lägg skivorna i en burk (med lock).
  3. Koka upp risvinäger, socker och salt. Häll dressingen på ingefäran. Täck med lock och låt svalna.
  4. Ställ in i kylskåp minst ett par timmar. Hållbar i flera månader.
  5. Vid servering: Ta ut en klump och kläm ut vätskan.

Kockens kommentar

Passar väl till asiatisk mat, i synnerhet till sashimi- och sushirätter.

Gör gärna större satser, eftersom gari håller sig väl i kylskåp.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem