Firecracker prawns, friterade jätteräkor i filodeg med sötsur sås ¤
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Styck: 16

Om chilisåser >

 

 

Om sötsura såser >

 

 

Om filodeg >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Firecracker prawns, friterade jätteräkor i filodeg med sötsur sås ¤

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 161

Kcal / portion: 135

GBR (GI) / port: 6

Recept: 2154 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 11%

Fett: 1%

Kolhydrater: 26%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 83 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Om chilisåser > Äts ej

Om sötsura såser > Äts ej

Om filodeg > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning

  1. Tina filodeg, men se till att den är kall vid beredning och tillagning.
  2. Tillred sås. Klyfta lime. Skala räkorna, men behåll stjärtfenan.
  3. Marinera: Skala och pressa vitlök. Blanda marinadingredienserna och gnid in räkorna med detta. Låt marinera i 20 minuter. Torka av dem.
  4. Hetta upp frityrolja till 190°C. Läs mer > Så friterar man.
  5. Blanda lite stärkelsemjöl med lite vatten. Ta ut filodegen ur kylskåpet och skär ut tårtstora trianglar. Triangelbasen = räkans längd.  Lägg räkan vid basen och rulla in den i degen. Pensla triangeltoppen med lite stärkelsevätska så att den klistrar fast.
  6. Fritera räkorna i cirka 3 minuter tills genomkokt och till fin gyllene skorpa. Låt rinna av på hushållspapper.
  7. Servera med sötsur sås och limeklyftor.

Kockens kommentar

Firecracker = smällare.

Passar till

Sötsur sås

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem